Tilaa KotiRex Oy:ltä tiilikaton pesu ja maalaus, huollamme myös peltikatot kuntoon | Vantaa | Espoo | Helsinki

KotiRex Oy tarjoaa Vantaan, Espoon, Helsingin, Sipoon ja Kirkkonummen alueilla tiilikaton pesu- ja maalauspalvelua. Meiltä voit tilata myös peltikattojen maalaustyöt. Annamme tehdystä työstä aina kuitin, josta näkyy eriteltynä työn ja tarvikkeiden osuudet. Erittelyn ansiosta kotitalousvähennystä on helppo hakea. 

Pyydä tarjous


Tiilikaton pesu ja suojaus

Tiilikatto kannattaa pestä aika ajoin liasta ja roskasta. Sammal ja muu kasvusto rapauttavat tiiltä ja pitävät sen kosteana altistaen sen pakkasrapautumille. Huonosti hoidetun tiilikaton käyttöikä vähenee huomattavasti. Tiilikaton pesu kannattaakin suorittaa ajoissa, ettei varsinaiseen kattoremonttiin ajauduta. Hyvin hoidettu ja pitävä katto nostaa asunnon arvoa.

Tiilikaton pesu tehdään korkeapainepesulla. Huolellisen pesun jälkeen katto on hyvä suojata tai maalata asianmukaisesti. Suojauskäsittely estää kasvuston kertymistä ja hylkii vettä. Käsittelyn jälkeen tiilikatto pysyy puhtaana vuosia eteenpäin. Vanhankin tiilikaton käyttöikä voidaan jopa kaksinkertaistaa, jolloin kalliilta kattoremontilta vältytään.

Suoja-aineen ominaisuudet

Suoja-aine imeytyy jopa 10 mm:n syvyyteen tiilen pinnasta, jolloin se antaa tasalaatuisen suojan ja pysyy tiilessä pitkään. Suoja-aineen idea perustuu siihen, että veden pintajännitysvoima on suurempi kuin käsitellyn tiilen ja veden välinen vetovoima. Tällöin vesi helmeilee tiilen pinnalla eikä imeydy tiileen. Kun tiili ei ime vettä, niin se ei tarjoa myöskään kasvualustaa sammaleelle ja muulle kasvustolle.

Suoja-aine säilyttää kuitenkin tiilen hengittävyyden. Lisäksi suoja-aine estää suolan nousemisen tiilen pinnalle, jolloin tiilen rapautuminen hidastuu merkittävästi. Käyttämämme suoja-aine on vesiohenteinen ja biohajoava.

Oheisessa kuvassa yli 25 vuotta vanha tiilikatto on saanut käsittelyn. Käsitellystä tiilikatosta vesi helmeilee pois.

Pyydä tarjous tiilikaton pesusta


Tiilikaton pesu ja maalaus

Tiilikaton pesu ja maalaus ovat suositeltavia huoltotoimenpiteitä. Tiilikatto kannattaa maalata, jos tiilen pinta on kulunut kauttaaltaan huokoiseksi ja vanha väri on hävinnyt tai haalistunut merkittävästi. Maalaamalla tiilikaton elinkaari lähtee käytännössä alusta. KotiRex Oy antaa maalaamilleen tiilikatoille viiden vuoden takuun! 

Käytämme pitkälle tuotekehiteltyä ja kestävää tiilikattomaalia. Ennen maalausta pinta tulee kuitenkin olla pesty ja kuiva. Lisäksi katto käsitellään ennen maalausta sammaleen kasvun estävällä torjunta-aineella. Käyttämämme maali on ehdottomasti sään kestävää, akrylaattimaalia. Maalauksella saadaan hyvä suoja likaa, vettä ja UV-säteilyä vastaan.

Oheisessa kuvassa tiilikatto on sekä käsittelemättömänä että maalattuna. Huomaa ero ennen ja jälkeen!


Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tehdään KotiRex Oy:llä vahvalla ammattitaidolla. Työ on tärkeää suorittaa askel askeleelta oikein, sillä maalatut peltikatot ovat alttiita koville rasituksille. Auringonpaiste haalistaa katon sävyä, pinta menettää kiiltoa ja pelti lämpölaajenee. Maalin tulee pystyä joustamaan monien muutosten mukana. 

Peltikaton maalaus lähtee kattopinnan pesusta. Poistamme myös ruosteen ja hilselevän maalin ennen maalaustyön tekemistä. On hyvä muistaa, että uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi parin vuoden kuluttua sen asennuksesta. 

Pyydä tarjous peltikaton maalauksesta